Nu närmar sig Valborg med stormsteg.


Nu närmar sig Valborg med stormsteg, en kväll där vi vet att alldeles för många ungdomar begår sin alkoholdebut, en helg när alkohol står i fokus när ungdomar samlas, en helg där risken för andra brott är större eftersom alkoholintaget är stort.

Kommer årets Valborg att skilja sig från de föregående? Ja, riskerna finns faktiskt där liksom oron. Oron över att alkohol denna gång kommer att blandas med olika droger. Det kan vara cannabis, men också kokain och heroin.

Behöver vi bry oss om detta? Självklart, jag känner det tydligt! Vi måste bry oss om våra ungdomar eftersom de är vår framtid.

Polisens signaler om att det finns stora mängder narkotika gör att alla måste hjälpas åt, föräldrar, vuxna, syskon, polisen, sjukvården. Ja, vi måste bry oss ännu mera om varandra.

Eftersom Ystad, till skillnad från grannkommunerna, inte har fått igång sitt lokala brottsförebyggande råd (BRÅ) är inte heller alla förebyggande åtgärder genomförda.

Jag undrar varför inte den ansvariga ledningen i Ystad, S+C, får fart på det lokala brottsförebyggande arbetet? Kan det bero på att de inte har samma lägesbild som polisen? Frågan kanske varken är viktig eller prioriterad?

Låt oss tillsammans hoppas att Valborg blir den fest med sång, musik och korvgrillning som det ska vara, och inte en ny uppvisning i fylla med inslag av narkotika.

Kristina Bendz (M)

 

                                                                                                                                 

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)